Evenementen in Leiden

Leiden bruist. Of u nu van cultuur, sport, lekker eten of muziek houdt, Leiden biedt eindeloos veel mogelijkheden om te genieten van het stadse leven.

Bekijk meer foto’s: Instagram

Leidens Ontzet

Elk jaar, op 2 en 3 oktober, viert Leiden dat de stad op 3 oktober 1574 werd ontzet van de Spanjaarden, de de stad langdurig belegerden. Niet alleen de Leidenaren dompelen zich onder in het feestgedruis, maar ook de duizenden studenten die de stad bevolken, en mensen uit de omgeving van Leiden. De optocht is een van de hoogtepunten. Verder kunt u de traditionele haring met wittebrood eten of natuurlijk hutspot met klapstuk. Er is een indrukwekkende kermis en de binnen stad staat bol van optredens van bandjes en DJ's. Wist u dat Armin van Buuren een rasechte Leidenaar is?

Werfpop

Eén keer per jaar, in juli, vindt in het Leidse Hout, voor u aan de andere kant van de stad, Werfpop plaats. Ooit begonnen in het kleinere Van der Werff-park, waaraan het festival zijn naam heeft te danken, maar inmiddels te groot voor het stadspark. Jaarlijks trekken duizenden bezoekers naar het Leidse Hout om daar te genieten van wat op dat moment in de alternatieve muziekscene hip is. Werfpop is gratis toegankelijk en wordt georganiseerd door vrijwilligers. Ook leuk om mensen te kijken!

Kroegjes en restaurants

Bent u niet zo dol op grote evenementen? Ook dan kunt u prima in Leiden terecht. U vindt er een grote diversiteit aan restaurants en kroegjes. Van Hollands kroeg tot trendy muziekcafé. Van stamppot tot Afrikaans eethuis. Van Ierse pub tot pannenkoek. Van chique dineren tot broodje shoarma. Veel van de gezellige kroegjes en restaurants vindt u in de historische binnenstad, die op zichzelf al een mooie wandeling waard is.

Leiden Sportstad

In Leiden vinden verschillende jaarlijks verschillende sportevenementen plaats. Daarbij springen de Singelloop en de Joop Zoetemelk Classic het meeste in het oog. Maar ook als u niet direct wedstrijdgericht wilt sporten, kunt u prima terecht bij een van de vele clubs op het gebied van atletiek, zwemmen, voetbal, rugby, schaatsten et cetera.

Nieuwsgierig naar De Ananas?

Voor De Ananas verloopt de inschrijving en toewijzing volledig digitaal. Door nu alvast een persoonlijk woningdossier aan te maken wordt u automatisch op de hoogte gehouden van de voortgang van het nieuwbouwproject.