Goed uitzicht: binnenkijken in een appartement in De Ananas

We mochten een kijkje nemen in het prachtig gedecoreerde appartement van Dave en Robbert (en hond Lex). Zij namen ons mee in hun interieur vol ananassen, dat zorgvuldig samengesteld is door hunzelf én hun interieurstylist. 

 

Hoe zijn jullie bij De Ananas terechtgekomen? 

“We wilden iets dat groter was, we misten een kamer. Daarnaast vonden we het heel fijn dat het allemaal nieuw en fris is, wat natuurlijk logisch is bij nieuwbouw. We zijn groot liefhebbers van New York, met haar de skyline en hoogbouw. Daarom vonden we dit ook heel gaaf. De reuring is hier heel leuk: je ziet van alles gebeuren, maar als je je ramen dichtdoet, hoor je niets meer.”

 

Hebben jullie lang moeten wachten tot de sleuteloverdracht?

“Het ging enorm snel! Dave kwam met het idee en we hebben ons ingeschreven. Heel snel daarna kregen we al te horen dat we een woning toegewezen hadden gekregen. Toen we gingen tekenen moesten we nog anderhalf jaar wachten tot we de sleutel kregen. Dat vond ik toen klinken als een lange tijd, maar als ik erop terugkijk, is het voorbijgevlogen.” 

 

Toen we uit onze oude woning moesten, zijn we naar een van de short stay woningen in De Bloem in Rijnsburg gegaan, ook van De Raad Makelaars. Daar konden we maximaal zes maanden verblijven. Dat kwam heel goed uit qua timing. Een heerlijke ervaring, met de wellness erbij, het was heel luxe en prettig wonen. Ik vond De Raad Makelaars ook erg flexibel. De datum van de sleuteloverdracht kon aangepast worden toen het echt niet uitkwam (in verband met Leids Ontzet) en er werd heel vriendelijk met ons omgegaan.” 

 

Hoe hebben jullie het interieur aangepakt? 

“We hebben samengewerkt met Emma Biemans, die heeft voor ons voor een groot deel het interieur gedaan. Zo krijg je minder mot met elkaar als je op zoek bent naar spullen! Wel hebben we ook een groot deel zelf uitgezocht. De bank is wel een pronkstuk, we kunnen zo heerlijk naar buiten kijken en loungen daar. Verder hebben we ook wat ananassen geïntegreerd in onze woning. Zoals in het behang maar ook in de lamp die op het toilet hangt. Dat zijn kleine touches die het wel een geheel maken en een knipoog geven naar het gebouw. Het behang in de keuken hebben we ook zelf bedacht! Dat is een behang van Arte met een ananas erin: ‘Blooming Pineapple’. We vonden hem prachtig en zo’n warme toevoeging aan de keuken. We hebben ook specifiek voor een kookeiland gekozen omdat we op die manier ook met gasten kunnen kletsen tijdens het koken.” 

 

“Soms is het zo gezellig in de lift, dat ik vergeet uit te stappen!” 

 

Wat vinden jullie van de sfeer in De Ananas? 

“Het is nu nog een beetje aftasten, met het inhuizen en verbouwen nog. Dan heb je nog wel eens last van wat puin of verbouwspullen. Dat is ook gewoon met elkaar schakelen om daar samen een oplossing in te vinden, zodat er geen relletjes ontstaan.

 

We hebben al goed contact met wat buren, dat is wel heel fijn! We vinden het goed om een fijne band met buren te hebben en een praatje te maken. Er is altijd wel een aanknopingspunt. Soms is het zo gezellig als ik met iemand in de lift sta te kletsen, dat ik vergeet uit te stappen. De onderbuurvrouw kwam net bijvoorbeeld ook langs waaien voor een kop koffie. Dat vinden wij zelf ook gewoon heel leuk. De deur staat bij ons altijd open. We hadden met de bovenburen direct al een goede klik, al voordat we de sleutel kregen. We hebben ook regelmatig met ze afgesproken voordat we de sleutel kregen.” 

 

Benieuwd naar onze binnenkijker? Scroll naar beneden om de foto’s te bekijken! 

Scroll naar top