Leiden kennisstad

De oorsprong van Leiden Kennisstad is te vinden in 1575, toen Willem van Oranje de stad een universiteit cadeau deed. Dat is de rijksuniversiteit Leiden. Sinds die tijd heeft Leiden zich stap voor stap ontwikkeld tot een moderne kennisstad die nog altijd gericht is op de toekomst.

Bekijk meer foto’s: Instagram

Rijksuniversiteit Leiden

Aan de Rijksuniversiteit Leiden kan een breed scala aan studies worden gevolgd. Studenten uit binnen- en buitenland leggen hier hun basis voor hun verdere carrière. Toenmalig Prinses Juliana was de eerste Oranje die hier een studie volgde. Ook haar kleinzoon, onze huidige Koning Willem-Alexander, studeerde aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Leids Universitair Medisch Centrum

Het grootste ziekenhuis van de omgeving is het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). U kunt hier terecht voor specialistische zorg op allerlei gebied. Daarnaast biedt het LUMC, dat gekoppeld is aan de Rijksuniversiteit, vele plekken aan studenten en onderzoekers.

Bio Science Park Leiden

De meeste internationale kenniswerkers zijn te vinden op het Bio Science Park, vlakbij het LUMC en de gebouwen van de Rijksuniversiteit Leiden. Het is het grootste life science cluster in Nederland, met ruim honderd bedrijven die zich bezighouden met onder andere de ontwikkeling van medicijnen en vaccins. Het park biedt plaats aan meerdere multinationals. Ook bieden de bedrijven op het Bio Science Park Leiden opleidingsplaatsen aan studenten.

Volg De Ananas

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen? Door een woningdossier aan te maken wordt u automatisch op de hoogte gehouden van de voortgang van De Ananas.