Luxe wonen in De Ananas: binnenkijken in een Rooftop

Altijd al benieuwd geweest hoe de goudkleurige blokken op de vier hoeken van De Ananas er van binnen uitzien? We mochten op bezoek in de rooftop van Sjoerd en zijn gezin. Hij nam ons mee in hun prachtige thuis, waar zij nu ongeveer een jaar wonen. 

 

Hoe zijn jullie bij De Ananas terecht gekomen? 

“We kwamen via internet achter het nieuwbouwproject. We wilden al van de woonboot af waar we toen op woonden, dus we waren al een klein beetje aan het zoeken. We waren zo verliefd op de ruimte en de look van deze rooftop, dat we uiteindelijk besloten het te doen. We hebben nu ook echt totaal geen last van de bouw, het is zo goed geïsoleerd dat het muisstil is. Je hebt hier een ingebouwd luchtverversingssysteem, dus je raam open zetten is dan juist niet de bedoeling. We hebben in juni de sleutel gekregen en zijn toen gaan verbouwen. We wonen er sinds half juli, dus al bijna een jaar inmiddels.”

 

Hadden jullie zelf veel inspraak in de bouw van het rooftop? 

“We konden veel dingen toch aanpassen in samenwerking met De Raad Bouw, dat was wel heel fijn. Zo hebben we bijvoorbeeld wat muren binnen verplaatst en hebben we prachtige dakramen (lichtkoepels) in de twee badkamers. Dat licht is heel belangrijk voor ons. 

 

Vooral de woonruimte is heerlijk, we hebben echt een soort woonkeuken. En dan natuurlijk de prachtige buitenruimte. We kijken uit over de stad en hebben hier prachtige ondergaande zon. Je ziet de binnentuin, de andere bewoners en de stad. Dat is echt een heerlijk gevoel. Het is echt dat binnen- en buiten wonen, omdat je de buitenruimte zo bij de binnenruimte betrekt door de grote ramen.

 

Ook de locatie is top. Ik heb mijn eigen zaak in Alphen aan de Rijn. Ik loop naar beneden, pak de trein en binnen 10 minuten ben ik er. Dat is echt ideaal! Ook dachten we, voordat we in De Ananas gingen wonen, dat we met de fiets naar de stad zouden gaan. Uiteindelijk hebben we dat nog nooit gedaan en lopen we zo de stad in, echt heerlijk!”

 

“We hebben écht een hele leuke groep met bewoners!”

 

Hoe hebben jullie het interieur aangepakt? 

“Vanaf het moment dat we de sleutel hadden, hebben we het in zes weken helemaal opgetuigd. Dat was redelijk snel, maar we hadden anderhalf jaar om het voor te bereiden. We hebben ook alles zelf gedaan, want dat vinden we echt heel leuk. We zijn nu bijna vijfentwintig jaar getrouwd en we hebben precies dezelfde smaak, dat is echt heel fijn! 

Dus het ging allemaal zonder binnenhuisarchitecte of styliste, gewoon logisch nadenken. We konden lekker puzzelen, dat vinden we heerlijk om te doen. We hebben er ook voor gekozen om lekker alles nieuw te kopen, dat was heerlijk.” 

 

Wat vinden jullie van de sfeer in De Ananas?

“Die is heel goed. Ik ben inmiddels ook voorzitter van de VVE. We hebben echt een hele leuke groep met bewoners, heel gezellig. Er is voor ieder plandeel een VVE en een overkoepelende VVE, daarvan zit ik ook in het bestuur.”

 

Benieuwd naar de foto’s van onze binnenkijker? Scroll naar beneden om de foto’s zelf te bekijken!  

Scroll naar top