Omgeving

In de directe omgeving van De Ananas vindt u Leiden Centrum, Polderpark Cronesteyn, het strand van Katwijk en het Groene Hart. Heerlijk om te ontspannen na een dag hard werken of erop uit te trekken in het weekend. Ook bent u voordat u het weet in hartje Amsterdam of Den Haag.

Polderpark Cronesteyn

Op maar een paar minuten fietsen van De Ananas bent u in Polderpark Cronesteyn. Een park waar het heerlijk wandelen of joggen is. Er is een kinderboerderij, een café, een speeltuin en een bijenstal van de imkervereniging. Prima plek om te ontspannen of juist sportief bezig te zijn.

Strand en duin van Katwijk

De dichtstbijzijnde kustplaats is Katwijk. Mede dankzij de moderne R-net voorzieningen is Katwijk gemakkelijk met het openbaar vervoer bereikbaar, maar u kunt natuurlijk ook de auto pakken. De unieke parkeergarage onder het Katwijkse Duin aan de boulevard biedt meer dan genoeg parkeerplaats. En het is een belevenis op zich! Geniet in Katwijk van de rust en de ruimte van het strand en duin. Katwijk staat bekend om de vele culinaire mogelijkheden. Niet alleen in het gezellige centrum, maar ook op het strand in een van de vele jaarrond-strandpaviljoens.

Het Groene Hart

Wie van lange fietstochten in het Hollandse polderlandschap houdt, kan zich uitleven in het Groene Hart. Dat begint al direct aan de zuidoostkant van Leiden, in de richting van Zoeterwoude. Al snel fietst u langs boerenpaarden, knotwilgen, monumentale boerderijen, landhuizen en sloten die al eeuwenlang op dezelfde plek liggen. En er is altijd wel een plek om even uit te rusten of om een van de vele agrarische bedrijven te bezoeken.

Leiden centrum

Leiden is een stad om heerlijk te winkelen. Met meer dan 600 winkels kunt u zich helemaal uitleven. Neem plaats op een terrasje of binnen aan een tafel van een van de vele horecagelegenheden en gun uw voeten even de rust die ze na uren shoppen verdienen.

Den Haag, Schiphol en Amsterdam

De Ananas ligt zeer centraal in de Randstad. Steden als Den Haag en Amsterdam, maar ook bijvoorbeeld Utrecht, zijn gemakkelijk te bereiken. Of het nu met de auto is, op met het openbaar vervoer. De internationale luchthaven Schiphol bereikt u binnen een half uur.

Openbaar vervoer

Woont u in De Ananas, dan heeft u in feite geen auto nodig. Er is vlakbij een treinstation, vanwaar u bijvoorbeeld gemakkelijk naar Leiden Centraal komt. Er zijn bovendien bushaltes in de buurt en natuurlijk brengt de fiets u waar u maar wilt zijn.

Blijf op de hoogte van De Ananas

Wilt u als eerste op de hoogte zijn over de voortgang van De Ananas? Door het persoonlijk woningdossier aan te maken wordt u automatisch geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen.