Waarom De Ananas?

De Ananas is als naam op zijn zachtst gezegd bijzonder. Maar wel bewust zo gekozen. De Ananas staat internationaal symbool voor gastvrijheid.

Het vindt zijn oorsprong in het Caribisch gebied, waar mensen een ananas voor hun huis neerzetten om gasten te verwelkomen. Via de kolonisatie is de ananas naar de Westerse wereld gekomen, waar stenen exemplaren van deze tropische vrucht op landhuizen werden bevestigd. Met hetzelfde doel: gasten welkom heten. En dat past uitstekend bij de stad Leiden. Waar vele nationaliteiten naast elkaar leven en werken. Waar internationals zorgen voor de status van Leiden als kennisstad. Waar mensen van elkaar leren en waar culturen elkaar versterken.

Transformatie

Op de plek waar straks De Ananas verrijst, was ooit een groenteveiling gevestigd. Ook op dit moment staan er nog bedrijfspanden op het terrein. De Raad staat te popelen om het gebied te transformeren van een bedrijventerrein naar een hoogwaardig woongebied. Het is de bedoeling medio 2019 het oude bedrijfsvastgoed te verwijderen. Daarna wordt het terrein voorbereid op de bouw van De Ananas, die naar verwachting medio 2020 van start gaat. Zo maakt De Raad de stad nóg mooier dan deze al is.

Welkom in De Ananas

Wie in De Ananas komt wonen, mag zich gerust welkom voelen. Graag zelfs! De Raad wil nu eens niet onbereikbare koopwoningen op de markt zetten, maar huurwoningen waar de kwaliteit vanaf spat. Zodat u niet aan een hypotheek vast zit. Zodat u relatief eenvoudig ook weer weg kunt, omdat u bijvoorbeeld maar tijdelijk in Leiden werkt.

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf dan nu in als belangstellende. Via het persoonlijke woningdossier wordt u automatisch op de hoogte gehouden van de vorderingen van nieuwbouwproject De Ananas. Zo weet u als eerste wanneer de appartementen beschikbaar komen.